XUSUSIY BAHOLASH TOIFASI ORQALI XITOY-O‘ZBEK FRAZEOLOGIZMLARINI TAHLIL QILISH MASALALARI - Irgasheva Umida Asqarjon qizi (XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN “GLOBAL LINGVISTIKA: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR”, 2025)
Ushbu maqolada xitoy va o‘zbek frazeologizmlari xususiy baholash toifalari — madaniy munosabat, hukm yoki hissiy munosabatni bildiruvchi subyektiv lingvistik belgilar orqali ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, ikkala til ham baholashni ifodalash uchun metafora, giperbola va madaniy jihatdan ildiz otgan ramzlardan foydalanadi, ammo falsafiy, diniy va ekologik kontekstdagi farqlar tufayli tematik ustuvorliklarda sezilarli darajada farq qiladi.