INGLIZ TABIATINING YASHIRIN XAZINASI: FAQAT ANGLIYADA O‘SADIGAN ENDEMIK O‘SIMLIKLAR - Xazratqulova Feruza Turdimurod qizi (XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN “GLOBAL LINGVISTIKA: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR”, 2025)
Angliyada o‘sadigan endemik o‘simliklar uning tabiiy boyliklaridan biri bo‘lib, butun dunyoda faqat ushbu mintaqada uchraydi. Ushbu maqolada, Angliyada faqat o‘sadigan o‘simliklar haqida batafsil ma’lumot berilgan bo‘lib, ularning ekologik ahamiyati, biologik xilma-xillikni saqlashdagi roli va konservatsiyalash muammolari haqida gapirilgan. Maqolada endemik o‘simliklarning ekologik tizimlar bilan o‘zaro aloqalari va ularni himoya qilish zarurligi tahlil qilinadi.