TARJIMADA BADIIY TASVIR VOSITALARINI QAYTA YARATISH MUAMMOLARI - Radjapova Intizor Egamberganovna,; Radjapova Intizor Egamberganovna, (XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN “GLOBAL LINGVISTIKA: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR”, 2025)
Mazkur tezisda badiiy matn tarjimasida badiiy tasvir vositalarini adekvat tarzda qayta yaratish bilan bog‘liq muammolar lingvopoetik va tarjimashunoslik nuqtai nazaridan yoritiladi. Asosiy e’tibor metafora, epitet, tashbeh, ironiya, kinoya kabi stilistik birliklarning semantik va estetik xususiyatlarini boshqa tilda ifodalashdagi qiyinchiliklarga qaratilgan.