SEMANTOGRAFIYA (TEZKOR TARJIMA YOZUVI) NING NAZARIY ASOSLARI - Sh.I. Umirova, (XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN “GLOBAL LINGVISTIKA: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR”, 2025)
Maqolada semantografik tarjimaning o‘ziga xos xususiyatlari, ya’ni tarjima yozuvining umumiy asoslari, tasnifiy belgilari va tezkor tarjima yozuvining tarkibiy qismlari haqida gap boradi. Shuningdek, semantografiya atamasining muqobil variantlari haqida ham ilk bor fikr yuritilgan.