POLIKODLI MATNLARNING SEMIOTIK MAKONDA TADQIQI - Odilova Kamola Taxirovna (XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN “GLOBAL LINGVISTIKA: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR”, 2025)
Ushbu maqolada polikodli matnlarning semiotik makondagi o‘rni va ahamiyati tadqiq etiladi. Zamonaviy lingvistikada polikodli matnlar turli belgi tizimlarining o‘zaro ta'siri natijasida yuzaga keladigan murakkab semiotik hodisa sifatida qaraladi. Maqolada polikodli matnlarning tuzilishi, ularning verbal va noverbal komponentlari o‘rtasidagi munosabatlar, hamda ularning kommunikativ va pragmatik xususiyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijasida polikodli matnlarning semiotik makondagi o‘ziga xos xususiyatlari va ularning zamonaviy kommunikatsiyadagi roli aniqlandi.