“QISASI RABG’UZIY”DA DINIY LEKSIKANING IFODALANISHIGA OID AYRIM MULOHAZALAR - Choriyeva Charos Salomovna (XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN “GLOBAL LINGVISTIKA: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR”, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek tili diniy leksikasining taraqqiy topishida muhim yodgorliklardan hisoblanuvchi “Qisasi Rabg’uziy” da berilgan diniy leksikaga oid ayrim leksemalar tahlilga tortildi. Teonimlarning, jumladan, farishta nomlarining asardagi izohiga va boshqa adabiyotlardagi diniy-mifologik qarashlar asosidagi etimologik jihatlariga doir ma’lumotlar keltirildi.