NEMIS VA O‘ZBEK TILLARIDA MEXANIK DESTRUKSIYANI IFODALOVCHI FE’LLARNING LEKSIK-SEMANTIK GURUHI - Amonova Zamira Bo‘riyevna (XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN “GLOBAL LINGVISTIKA: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR”, 2025)
Mazkur maqolada mexanik destruksiyaga oid fe’llar guruhi nemis va o‘zbek tillari misolida semantik jihatdan tahlil qilinadi. Destruksiya, ya’ni buzish, vayron etish harakatini ifodalovchi fe’llar semantik jihatdan kichik guruhlarga ajratilib, har bir guruhga mos fe’llar nemis va o‘zbek tillaridagi ma’no komponentlari, kontekstual qo‘llanilishi asosida tahlil etiladi. Shunungdek, mexanik destruksiya fe’llarining leksik-semantik xususiyatlarini ikki til doirasida aniqlanadi va ularning umumiy yoki o‘ziga xos jihatlari tahlilga tortiladi.