AGRONIMLAR TOPONIMIKANING ASOSIY SOHASI SIFATIDA - Xakimbayeva Ozoda Kalandarovna, (XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN “GLOBAL LINGVISTIKA: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR”, 2025)
Bugungi kun tilshunosligi jadal rivojlanib borayotgan bir pallada, joy nomlari va unga teng bo‘lgan birliklarni tadqiq qilish lingvistikaning oldidagi muhim vazifalardan biri desak mubolag‘a bo‘lmaydi. Toponimika ko‘plab filologlar tomonidan o‘rganilgan soha bo‘lishiga qaramasdan unda hali o‘z yechimini topmagan muammolar talaygina. Mazkur maqolada shunday muammolardan biri hisoblangan agronimlar haqida so‘z yuritiladi. Muallif o‘z fikr va mulohazalarini misollar yordamida ochiqlab, tushintirib beradi.