INGLIZ BADIIY DISKURSIDA KOGERENSIYA TA’MINOTIDA KOGEZIV BIRLIKLAR ISHTIROKI - Saidova Muxayyo Umedilloyevna, (XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN “GLOBAL LINGVISTIKA: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR”, 2025)
Ushbu maqolada ingliz badiiy diskursida kogerensiya ta’minotida kogeziy birliklarning roli tahlil qilinib, tadqiqot doirasida matnning yaxlitligi va tushunarliligini shakllantirishda lingvistik vositalarning o‘rni funksional, pragmatik va kognitiv yondashuvlar nuqtayi nazaridan o‘rganiladi. Kogeziy birliklar, jumladan, referensiya, ellipsis, substitutsiya, bog‘lovchilar, leksik koghezivlik orqali matn qismlari o‘zaro bog‘lanib, uni yaxlit va tushunarli qilish, shuningdek, badiiy matnning o‘ziga xos xususiyatlari va ularning o‘quvchi tafakkuriga ta’siri tahlil qilinib, kogerensiyaning semantik va pragmatik jihatlari ko‘rib chiqilgan.