GAPNING AKTUAL BO‘LAKLARGA BO‘LINISH NAZARIYASINI O‘RGANISHDA YANGI YONDASHUVLAR - Sapayeva Barno Shanazarovna, (XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN “GLOBAL LINGVISTIKA: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR”, 2025)
Ushbu maqolada gapning aktual bo‘laklarga bo‘linish nazariyasi haqida qisqacha maʼlumot beriladi, ushbu nazariyaning tarixiy taraqqiyoti yoritiladi va zamonaviy lingvistika doirasida unga nisbatan paydo bo‘lgan yangi yondashuvlar tahlil qilinadi. Yevropa va rus tilshunosligi doirasidagi ilmiy qarashlar bilan bir qatorda, o‘zbek tilshunosligidagi holatlar ham ko‘rib chiqiladi.