“OILA TILI”NING LINGVOMADANIY XUSUSIYATLARI - SAIDXONOV MA’MURJON MUHAMMEDOVICH (XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN “GLOBAL LINGVISTIKA: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR”, 2025)
Maqolada tilga antropotsentrik yondashuv va “oila tili” lingvomadaniy yondashuvning natijasi ekani qayd etilgan. O‘zbek tilshunosligida “oila tili” tilning yashash shakli sifatida tadqiq etilishi xususida fikrlar keltirilgan.