INGLIZ TILIDA LEWIS CARROLNING “HOW DOTH THE LITTLE CROCODILE” SHE’RINING STATISTIK TAHLILI - Boboyev Temur (XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN “GLOBAL LINGVISTIKA: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR”, 2025)
Tilshunoslikda statistik ma’lumotlarni til hodisalariga tatbiq etish natijasida til birliklari, lingvistik hodisalar, matnlar statistik tahlil qilinadigan soha rivojlandi. Matnning statistik tahlili - tilning ehtimollik xususiyatlari bo‘yicha tahlili, lisoniy hodisalarning statistik xususiyatlariga asoslangan baholash degan ma’noni anglatadi. Ehtimollik – til birligining gap yoki matnda paydo bo‘lish chastotasi (tezligi) hisoblanadi.