ROALD DAL HIKOYALARIDA MUALLIF VA ROVIY NUTQI - Xamraxanova Nasiba Nuriddinovna (XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN “GLOBAL LINGVISTIKA: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR”, 2025)
Ushbu maqola Roald Dal asarlaridagi muallif va roviy nutqining o'ziga xos jihatlarini o'rganishga qaratilgan. Tadqiqot Dal ijodidagi "Matilda", "Charli va shokolad fabrikasi" hamda "Jeyms va bahaybat shaftoli" kabi asarlardagi rivoya yoʻsinlarini tahlil qiladi. Maqolada yozuvchining oʻziga xos uslubi, roviy nutqining bolalar adabiyotida tutgan o'rni, muallif va roviy munosabatlari, shuningdek, bolalar qabul qilishi uchun muallif tomonidan yaratilgan maxsus lingvistik vositalar ko'rib chiqiladi. Tadqiqot natijalariga ko'ra, Dalning bolalar adabiyotidagi muvaffaqiyati uning roviy nutqini mohirona ishlatishi, oʻquvchilar bilan bevosita muloqot o'rnatishi va yumoristik yondashuvi bilan bog'liqligi aniqlangan.