TA’LIMDA KOMMUNIKATIV VA IJTIMOIY-MADANIY KOMPETENSIYANI TAKOMILLASHTIRISH USULLARI - Djurayeva Muxlisa Shadiyarovna, (XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN “GLOBAL LINGVISTIKA: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR”, 2025)
Bugungi kunda yurtimizda ta’lim dasturlarini zamonaviy talablarga moslashtirish, talabalarning tanqidiy fikrlash, muammolarni hal etish va ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirishga qaratilgan yangi metodikalarni joriy etishga e’tibor qaratilmoqda. Talabalarning turli madaniyat vakillari bilan samarali muloqot qilishlari uchun zarur bo‘lgan ko‘nikmalarni rivojlantirishda kommunikativ kompetensiya bilan bir qatorda ijtimoiy-madaniy kompetensiyani rivojlantirish katta ahamiyat kasb etmoqda. Ushbu maqolada biz kommunikativ va ijtimoiy-madaniy kompetentlikka oid materiallarni tahlil qilamiz hamda turli madaniy vaziyatlarda tildan tabiiy ravishda foydalana oladigan, ravon va aniq so‘zlashuvchi bo‘lish uchun chet tili va madaniyatini o‘rganishning salmoqli jihatlarini ko‘rib chiqamiz.