TAʼLIMDA TARBIYAVIY, IJTIMOIY ISH NAZARIYASI AMALIYOT VA PSIXOLOGIK MASALALAR - Nigora Alijonova (XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN "TA'LIM MAYDONI TENDENSIYALARI: KOMPETENTSIYALAR, INNOVATSIYALAR VA TEXNOLOGIYALAR", 2025)
Ushbu maqola taʼlim va tarbiya jarayonining zamonaviy tendensiyalari, oʻquvchilarda ijtimoiy koʻnikmalarni rivojlantirish usullari, pedagogik faoliyatda psixologik yondashuvning mohiyati kabi masalalarga bagʻishlangan. Maqolada yoshlarning ilmga ragʻbatlantirish, ta'lim sohasida axloqiy koʻnikmlarni shakllantirish, pedagogikaning ijtimoiy ish nazariyasi va psixologiyasiga oid tavsiyalar keltiriladi. Maqola soha vakillarining kasbiy kompetentligini oshirishga xizmat qiladi.