TALABALARNING DARS TOPSHIRIQLARINI VA IMTIHONLARGA TAYYORGARLIKNI KECHIKTIRISHINING PEDAGOGIK- PSIXOLOGIK SABABLARI VA ULARNI BARTARAF ETISH YO'LLARI - A.K. Shamshetova; J.J. Aminov (XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN "TA'LIM MAYDONI TENDENSIYALARI: KOMPETENTSIYALAR, INNOVATSIYALAR VA TEXNOLOGIYALAR", 2025)
Ushbu tezisda talabalarning topshiriqlarni bajarganda va imtihonlar jarayonida uchraydigan psixologik zo‘riqishlar keltirilgan. Mavjud muammolarga pedagogik-psixologik sabablari tahlil qilingan. Darslarga kechikishning oldini olish uchun samarali usullar taklif etilgan. Tadqiqotda prokrastinatsiya, motivatsiya yetishmovchiligi, vaqtni boshqarish qobiliyatining pasayishi, stress va qo‘rquv kabi omillar o‘rganilgan.