PROFESSOR-O‘QITUVCHILARNI KASBIY PYEDAGOGIK FAOLIYATI DAVOMIDA EMOTSIONAL HOLATINING XULQ- ATVORIGA TА’SIRINI О‘RGАNISH - A.A. Bozorov (XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN "TA'LIM MAYDONI TENDENSIYALARI: KOMPETENTSIYALAR, INNOVATSIYALAR VA TEXNOLOGIYALAR", 2025)
Zamonaviy o‘qituvchilarning xulq-atvori ko‘pincha yuqori zo‘riqish bilan xarakterlanadi. Buning oqibatida qo‘pollik, o‘zini tuta olmaslik, baqirishlar, o‘quvchilarni uyaltirishlar kelib chiqadi. O‘qituvchining agressiv reaksiyasi pedagogik faoliyatga zid bo‘lib, ko‘pincha o‘quvchilarni nevrotizatsiyasiga olib keladi.