TIL O’RGANISHDA MUSTAQIL TA’LIMNING O’RNI - Jumatova Nasiba Saburovna (XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN "TA'LIM MAYDONI TENDENSIYALARI: KOMPETENTSIYALAR, INNOVATSIYALAR VA TEXNOLOGIYALAR", 2025)
Maqolada oliy ta’lim muassasalarining nofilologik yo‘nalishlari rus guruhlarida o‘zbek tilini o‘qitish metodikasi, ularni xorij tajribasi asosida yanada takomillashtirish masalalari atroflicha muhokama qilinadi.Mashg’ulotlarnini zamonaviy metodlardan foydalangan holda tashkil qilish va bu orqali talabalarni o‘zbek tilining grammatik qoidalari bo‘yicha egallagan nazariy bilimlarini amaliyotga tatbiq etishga o‘rgatish ko‘zda tutiladi.