O‘QITUVCHILARDA KASBIY KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISHNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - A. Xolboyev (XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN "TA'LIM MAYDONI TENDENSIYALARI: KOMPETENTSIYALAR, INNOVATSIYALAR VA TEXNOLOGIYALAR", 2025)
O‘qituvchilardagi kasbiy kompetentlik xususiyatlarini o‘rganish holatida esa, o‘qituvchi madaniyatining texnologik tomoni tahlil etiladi. Texnologiya deganda, kerakli natijaga erishish uchun ishlatiladigan usullar va vositalar to‘plami tushuniladi. Bu ma’lum bir kasb sohasida inson tomonidan yakuniy natijaga erishish uchun foydalanadigan bilim, ko‘nikma va malakalardir. N.M.Lebedovaga ko‘ra, ushbu bilimlar har bir faoliyat turiga xos bo‘lib, kasbiy bilim deb ataladi