TAʼLIMDA KOMPETENSIYA: KASBIY KOMPETENSIYALARNI XORIJIY TIL FANIGA INTEGRATSIYALASH - Muslimov Narzulla Alixanovich; Xolxodjaeva Dilfuza Shoakrom qizi (XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN "TA'LIM MAYDONI TENDENSIYALARI: KOMPETENTSIYALAR, INNOVATSIYALAR VA TEXNOLOGIYALAR", 2025)
Mazkur maqolada kompetensiyaviy yondashuvning mohiyati va taʼlim jarayonida uning ahamiyati yoritilgan. Ayniqsa, kasbiy kompetensiyalarni xorijiy til faniga integratsiyalash zarurati va bu orqali talabalarning kasbiy tayyorgarligini oshirish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, xorijiy tilni kasbiy yo‘naltirilgan holda o‘qitish orqali kasbga oid lug‘aviy zahirani boyitish, kommunikativ ko‘nikmalarni shakllantirish va ixtisoslik doirasida muloqot yuritish malakalarini rivojlantirish usullari ko‘rib chiqiladi.