CURRENT TRENDS IN MODERN TEACHING OF BUSINESS ENGLISH - Jasmina Komilova,; Aziza Ikromova,; Gulchehra Nurullayeva,; Zilola Inagamova, (“ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI” MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2024)
Hozirgi zamon biznes ingliz tilini o'qitishdagi zamonaviy tendensiyalar. Ma'lumki, ingliz tili biznes dunyosining lingua franca (umumiy til) sifatida tan olingan. Bugungi kunda milliy chegaralar ochilib, tadbirkorlik faoliyatini olib borishni istaganlar uchun to'siq bo'lmay qolganda, ingliz tilini o'qitish o'ziga xos soha uchun bilim taqdim etish vazifasiga duch kelmoqda. Biznes ingliz tili sohasida til ko'nikmalarini egallash kelajakdagi menejerlar, tadbirkorlar va biznes dunyosiga kirishni rejalashtirayotgan har bir kishi uchun juda muhimdir. Ushbu maqola umumiy ingliz tili va biznes ingliz tili o'rtasidagi farqlarni tushuntiradi. Shuningdek, bugungi kunda biznes ingliz tilini o'qitishda asosiy omil sifatida muloqot va madaniy xabardorlikka e'tibor qaratadi. Maqolada biznes ingliz tili o'qituvchilarining roli va o'qitishda foydalaniladigan materiallar muhokama qilinadi.