TALABALARDA NUTQIY, LINGVOPEDAGOGIK KOMPETENTSIYALARINI MUSTAQIL TA'LLIM VA O‘QUV TOPSHIRIQLARI DARSLIKLAR BILAN ISHLASH ASOSIDA METODIK TAKOMILLASHTIRISH - Altibayeva Malika Kuvandikovna (“ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI” MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2024)
Talabalatrni nutqiy va lingvistik kompetensiyalarini mustaqil ta’lim va o‘quv topshiriqlari asosida takomillashtirishning metodik-didaktik xususiyatlarini metodik rivojlantirish imkoniyatini yaratilishi lingvopedagogik kompetensiyalarini takomillahtirish ilmiy-metodik asoslab berilgan. Talabalarning fanga qiziqishi, hamda bir o‘quv topshirig‘ini bajarish asnosida bir nechta nutqiy ko‘nikmani rivojlantira olish imkoniyatiga ega bo‘lishi, talabalarning nutqiy va lingvistik kompetentsiyalarga oid topshiriqlarni amalga oshirishga ongli yondashishi, bajarishda didaktik ketma-ketlikka rioya qilishi, topshiriqlarni zamonaviy axborot manbalaridan topish uchun sun’iy intellekt bilan to‘g‘ri muloqot qila olishi, joriy etilishi maqsadga muvofiq ekanligi didaktik asoslab berilgan.