RAQAMLASHTIRISH VA ARAB TILINI O‘QITISH TEXNOLOGIYALARI - Abdusalomova Farida, (“ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI” MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2024)
“Raqamlashtirish va arab tilini o‘qitish texnologiyalari” mavzusida olib borilgan tadqiqotda zamonaviy texnologiyalarning arab tilini o‘qitishdagi roli tahlil qilinadi. Maqolada raqamli platformalar, mobil ilovalar, onlayn kurslar va audiovizual vositalar kabi zamonaviy o‘quv vositalarining samaradorligi ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, arab tilini o‘qitishning texnologik innovatsiyalari, masalan, sun’iy intellekt asosidagi tarjima va talaffuz tahlili, til o‘rganuvchilarning ehtiyojlariga moslashtirilgan o‘quv materiallarini ishlab chiqish muhimligi ta’kidlanadi.