БАДИИЯТДА НАФС МУАММОСИ - Санобар Тўлаганова, (“ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI” MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2024)
Мақолада Абдулла Қодирийнинг “Ўткан кунлар” романи мисолида бадиият ва нафс муаммоси очиб берилган. Романнинг турли йиллардаги нашрларидаги маъно қатламлари таҳлилга тортилган. Асардаги воқеалар мисолида бадиият ва нафс орасидаги ўзаро боғлиқ жиҳатлар тасаввуф билан боғлиқ ҳолда тадқиқ этилган. Бунда тасаввуфшунос олимларнинг фикрлари ҳам асос сифатида келтирилган.