MUHAMMAD IBN ROSHID AL-MAKTUMNING ASARLARIDAGI FRAZEOLOGIK BIRLIKLARNING LEKSIK-SEMANTIK TAHLILI - Mohizoda Abdug‘ani Jahongir qizi, (“ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI” MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2024)
Ushbu maqolada Birlashgan Arab Amirliklari hukmdori, Shayx Muhammad ibn Rashid Al-Maktumning asarlaridagi frazeologik birliklarning leksik-semantik tahlili o‘rganiladi. Maqola frazeologik birliklarning Sharqona madaniyat va tarixiy sharoitlarda ishlatilishiga, ularning zamonaviy kontekstdagi o’zgarishi va ta’siri masalalariga ham tegishli. Tadqiqot natijalari, ma’lumotlar bazasini kengaytirish, o‘quv qo‘llanmalari va turli tadqiqotchilar uchun foydali ma’lumotlarni o‘z ichiga olishi kutilmoqda. Ushbu maqola, Shayx Muhammad ibn Rashidning nutqi va yozish uslubining o’ziga xos xususiyatlarini ochib beradi.