ARAB TILIDAN O‘ZBEK TILIGA TARJIMA QILISH JARAYONIDA KONTEKSNING XUSUSIYATI - Yangiboyeva Muborak,; Qodirova Kamala Salixovna, (“ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI” MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2024)
Ushbu maqolada arab tilidan o‘zbek tiliga tarjima qilish jarayonida e’tibor berish kerak bo‘lgan jarayonlar haqida so‘z yuritiladi. Tarjima qilishda qanday qiyinchiliklar kuzatilishi xususan,”Solihning tuyasi” matnini tahlil qilish orqali mavzu yanada chuqurroq bayon qilinadi.