ARAB TILIDAN O‘ZBEK TILIGA TARJIMADA DUCH KELINADIGAN BA'ZI QIYINCHILIKLAR - Suleymanova Nazerke Usenovna (“ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI” MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2024)
Ushbu maqolada rab tilidan o‘zbek tiliga bolalar yoki arab tilini endi o‘rganayotganlar uchun mo‘ljallangan hikoya va ertaklarning tarjima jaroyinida uchraydigan ba’zi bir qiyinchiliklari tahlil qilingan. Asosiy e’tibor lingvistik tafovutlar, madaniy mazmunni moslashtirish, harfiy va ma’noviy tarjima o‘rtasida muvozanatni saqlash , hamda terminologik muammolarga qaratilgan.