ZAMONAVIY TARJIMASHUNOSLIK VA KASBIY KOMPETENTSIYLAR - Raxmanov Botir Maxmudovich (“ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI” MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2024)
Mazkur maqolada tarjimashunoslik va tarjimon mutaxassisligiga oid bilim va malakalarning zamonaviy jamiyat talablari hamda sharoitlari moslashuvi haqida fikr yuritiladi. Global kommunikatsilarning keskin kengayishi va ma’lumotlar oqimining to‘xtovsiz ravishda tezlashib borishi natijasida, bir vaqtning o‘zida bir nech tillardagi ma’lumotlarni o‘zaro almashuvi jarayoni ham o‘ta murakkab xususiyat kashf etmoqda. Tadqiqotda mazkur sharoitda tarjimonlik kasbiga qo‘yilayotgan talablar, mavjud sharoitlar hamda ushbu kasb egalarining jamiyatdagi o‘rni va vazifalari tahlil qilinadi. Xulosa sifatida, zamonaviy tarjimashunoslik va tarjimonlik mutaxassisligiga oid muammolarni hal qilishda sohaga xos bo‘lgan kompetentsiyalar, bilim, malaka va tajribalarning o‘rni va ahamiyatiga e’tibor qaratiladi.