INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDA TEMIR YO‘L SOHASIGA OID SO‘ZLARNING IZOMORFIK VA ALLOMOFIK XUSUSIYATLARI - Mirsagatova Dilorom Ubaydullaevna, (“ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI” MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2024)
Tarjima jarayonida ikki til o‘rtasidagi o‘xshashlik va farqlarni tahlil qilish muhim ahamiyat kasb etadi. Xususan, texnik sohalarda, masalan, temir yo‘l atamalari tarjimasida xalqaro standartlarga moslik, leksik moslashuv va grammatik tafovutlar tarjimonlar oldida turadigan asosiy muammolar hisoblanadi. Ushbu maqola ingliz va o‘zbek tillaridagi temir yo‘l sohasiga oid so‘zlarning izmorfik (o‘xshashlik) va allomorfik (farqlilik) xususiyatlarini tahlil qiladi.