O‘ZBEK - ARAB TARJIMASHUNOSLIGIDA BADIIY TARJIMANING AHAMIYATI - Fayzulloh Izzatillayev, (“ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI” MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2024)
Ushbu maqolada o‘zbek va arab tarjimashunosligining shakllanish tarixi, bugungi kundagi ahamiyati va badiiy tarjimaning ahamiyati haqida so‘z yuritiladi. Shuningdek, mazkur maqolada tarjimashunoslik, xususan badiiy tarjimaning ahamiyati, Abdulla Qodiriyning “O‘tkan kunlar” asarining arab tiliga tarjima qilinayotgan jarayondagi qiyinchiliklari, tarjimashunos adiblar tarjimaning va tilning aynan qaysi jihatlariga ahamiyat berishlari kerakligi va yozuvchining tasvirlagan badiiy obrazlar va badiiy o‘xshatishlarni xuddi asli kabi ma’noli chiqishi uchun zarur bilim va ko‘nikmalarga ega bo‘lishlari kerakligi haqida fikr va mulohazalar yuritiladi.