TARJIMASHUNOSLIK VA O‘ZBEKISTONDA TARJIMONLIK FAOLIYATI - Inomjonova Sarvinoz Bahodir qizi (“ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI” MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2024)
Ushbu maqolada tarjimashunoslik, tarjimashunoslikning mohiyati, tarjimonlik sohasining muammolari haqida, O‘zbekistonda tarjimonlik faoliyati, hamda hozirgi globallashuv davrida tarjimonlik faoliyatiga qaratilgan e’tibor haqida ma’lumotlar keltirilgan.