АКТУАЛЬНЫЕ ПРОБЛЕМЫ ПЕРЕВОДОВЕДЕНИЯ - Байжанова Асалия Ардаковна,; Инамова Дилфуза Эргашевна, (“ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI” MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2024)
Maqolada so'nggi bir necha yil ichida butun dunyo bo'ylab kengayish, texnologiyalarning rivojlanishi va ijtimoiy sharoitlarning rivojlanishi natijasida yuzaga kelgan tarjimashunoslik sohasidagi zamonaviy muammolarga e'tibor qaratilgan. Bugungi kunda tarjimonlar duch keladigan asosiy to'siqlar, jumladan, mashina tarjimasining oqibatlari, mahalliylashtirish va madaniy moslashishdagi qiyinchiliklar, tarjimadagi axloqiy muammolar, Internet va ijtimoiy media bilan bog'liq qiyinchiliklar tahlil qilinadi. Ilg'or vositalardan qanday foydalanishni biladigan va o'z iste'molchilarining madaniy nuanslarini biladiganlar uchun tarjimon pedagogikasidagi yangi tendentsiyalarga katta e'tibor qaratilmoqda. Matnda an'anaviy tarjima metodologiyalarini ilg'or texnologiyalar bilan birlashtirishning dolzarbligi, shuningdek, yuzaga keladigan muammolarni hal qilish uchun tarjimashunoslik bo'yicha o'quv dasturlarini yangilash zarurligi ta'kidlangan.