THE LIMITATIONS AND ADVANTAGES OF USING AI IN WRITTEN TRANSLATION TASKS - Saidova Gulyora Abduhakimovna,; Qosimova Sevinch Vahobjon qizi, (“ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI” MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2024)
Sun'iy intellekt (AI) yozma tarjima sohasida keskin burilish yasagan bo‘lib, ko‘p tilli muloqot uchun tezkor, tejamkor va qulay yechimlarni taqdim etdi. Ushbu maqolada sun'iy intellekt vositalarining katta hajmdagi matnlarni tezkor qayta ishlash va terminologiya izchilligini saqlash kabi afzalliklari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, maqolada madaniy o‘ziga xosliklarni tushuna olmaslik, murakkab matnlarni qayta ishlashdagi qiyinchiliklar va ma'lumotlar maxfiyligini ta'minlashdagi cheklovlar haqida ham so‘z yuritiladi. Inson tarjimonlari bilan qiyoslash esa professional tarjimada madaniy va kontekstual sezgirlikning o‘rnini hech narsa bosa olmasligini ko‘rsatadi. Maqola sun'iy intellekt va inson tajribasining kelajakdagi integratsiyasi bo‘yicha qarashlar bilan yakunlanib, bunday hamkorlik tarjima jarayonlarida samaradorlik va aniqlikni oshirishga yordam berishi mumkinligini taklif qiladi.