ARAB TILIDA SO‘Z TURKUMLARI - Shukurova Madinaxon Zafar qizi; Umurzakova Oygul Umarovna (“ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI” MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2024)
Ushbu maqolada arab tilidagi so‘z turkumlari o‘rganib chiqilgan. Arab tilidagi so‘z turkumlari boshqa tillardan farqi o‘laroq uch qismga bo‘linishi, ularning turlari berilib, misollar bilan yoritilgan. Arab tili o‘rganuvchilari uchun so‘z turkumlarini o‘rganish oson bo‘lishi uchun mazkur maqolada mavzu jadvallardan foydalanilgan holda tushuntirilgan.