ARAB VA INGLIZ TILLARINING GRAMMATIK JIHATDAN UMUMIYLIKLARI VA O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Rahmonova, Umidaxon Xursanali qizi; Umurzakova, Oygul Umarovna (“ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI” MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2024)
Ushbu maqolada arab tilidan ingliz tiliga o‘zlashgan so‘zlar hamda arab va ingliz tillarining grammatik jihatdan o‘xshashliklari va farqli jihatlari tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari ikki tilning tuzilishi, sintaksisi va morfologiyasi o‘rtasidagi umumiyliklar hamda ularning o‘ziga xos xususiyatlarini aniqlashga qaratilgan. Ushbu maqola arab va ingliz tillarini o‘rganayotgan talabalar uchun foydali bo‘lishi mumkin.