СРАВНЕНИЕ ОБРАЗОВАНИЕ ЧИСЕЛ В АРАБСКОМ И РУССКОМ ЯЗЫКАХ - Ибрагимова, Севинч Мамарасул кизи (“ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI” MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2024)
Ushbu maqolada arab tilida birlik, ikkilik va ko‘plik shakllarini yasalishi xususiyatlari ko‘rib chiqiladi. To‘g‘ri shakldagi erkaklar va ayollar ko‘plik soni hamda siniq ko‘plik shakllarining asosiy yasalish usullari tahlil qilinadi. Tadqiqot ishida arab va rus tillari o‘rtasidagi asosiy farqlar va o‘xshashliklar, jumladan, rus tilida mavjud bo‘lmagan arab tilidagi ikkilik soni mavjudligi ta’kidlangan. Maqolada shuningdek, tillarning xilma-xilligi va boyligini ifodalovchi noyob grammatik konstruktsiyalarga e’tibor qaratiladi.