INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDAGI FRAZEONIMLARNING SEMANTIKASI (SINONIMIK VA ANTONIMIK MUNOSABATLAR MISOLIDA) - G‘aybullayeva Dildora Fayzulla qizi (ZAMONAVIY LINGVISTIKADA GLOBALIZATSIYA, TIL SIYOSATI VA LISONIY IDENTIKLIKKA OID MUAMMOLAR VA YECHIMLAR MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolaning maqsadi ingliz va o‘zbek tillaridagi frazeonimlarning semantik xususiyatlarini sinonimik va antonimik munosabatlar asosida qiyosiy tahlil qilishdan iborat. Tadqiqot vazifalari sifatida frazeonimlarning semantik jihatlarini aniqlash, ularning o‘xshash va farqli tomonlarini ochib berish hamda sinonimik va antonimik munosabatlarning lingvostilistik xususiyatlarini yoritish belgilandi. Tadqiqotda tavsifiy, qiyosiy, semantik tahlil va lingvostilistik metodlardan foydalanildi. Natijada ingliz va o‘zbek tillaridagi frazeonimlarning ma’no munosabatlarida umumiy va milliy-madaniy jihatlar mavjudligi aniqlandi hamda ularning frazeologik tizimdagi o‘rni yoritildi.