TALABALARDA MADANIYATLARARO MULOQOT KOMPETENSIYASINI RIVOJLANGANLIK DARAJASINI TASHXISLASH TEXNOLOGIYALARINI TAKOMILLASHTIRISH - Fakhriev Akbar Asadovich, (ZAMONAVIY LINGVISTIKADA GLOBALIZATSIYA, TIL SIYOSATI VA LISONIY IDENTIKLIKKA OID MUAMMOLAR VA YECHIMLAR MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Mazkur maqolada talabalarda madaniyatlararo muloqot kompetensiyasini rivojlantirish hamda uning rivojlanganlik darajasini tashxislash texnologiyalarini takomillashtirish masalalari yoritilgan. Zamonaviy ta’lim jarayonida talabalarni global kommunikativ muhitga tayyorlash, turli madaniyat vakillari bilan samarali muloqot olib borish ko‘nikmalarini shakllantirish dolzarb pedagogik muammolardan biri hisoblanadi. Maqolada madaniyatlararo muloqot kompetensiyasining tarkibiy qismlari, tashxislash mezonlari, indikatorlari va pedagogik texnologiyalari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Shuningdek, kompetensiyani baholashning innovatsion usullari, diagnostik monitoring, refleksiv tahlil va raqamli texnologiyalar asosidagi baholash tizimlari yuzasidan takliflar berilgan.