ZAMONAVIY LINGVISTIKADA TIL SIYOSATI VA LISONIY IDENTLIK: GLOBALLASHUV SHAROITIDA MUAMMOLAR, TRANSFORMATSIYALAR HAMDA INNOVATSION YECHIMLAR - Hamdamova Maxzuna Tursunovna (ZAMONAVIY LINGVISTIKADA GLOBALIZATSIYA, TIL SIYOSATI VA LISONIY IDENTIKLIKKA OID MUAMMOLAR VA YECHIMLAR MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu tezisda zamonaviy lingvistikada til siyosati va lisoniy identlik masalalarining nazariy hamda amaliy jihatlari tahlil qilingan. Globallashuv, migratsiya, raqamli kommunikatsiya va ommaviy madaniyatning rivojlanishi natijasida milliy tillarning funksional mavqei hamda lisoniy identlikka ta’siri yoritilgan. Shuningdek, til siyosatini takomillashtirish, milliy tilning ijtimoiy nufuzini oshirish va lisoniy barqarorlikni ta’minlashga oid innovatsion yondashuvlar ilmiy asosda bayon etilgan.