O‘QUVCHINI YAXSHI KASB EGASI BO‘LISHIDA O‘QITUVCHI VA OTA-ONANING O‘RNI - Dehqonova Manzuma Akramjonqizi (ZAMONAVIY LINGVISTIKADA GLOBALIZATSIYA, TIL SIYOSATI VA LISONIY IDENTIKLIKKA OID MUAMMOLAR VA YECHIMLAR MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Mazkur maqolada o‘quvchilarning kelajakda malakali mutaxassis bo‘lib yetishishida o‘qituvchi va ota-onaning tutgan o‘rni tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida oila muhiti, ta’lim tizimi hamda pedagogik yondashuvlarning o‘quvchining kasbiy shakllanishiga ta’siri o‘rganildi. Shuningdek, o‘qituvchi va ota-ona hamkorligining yoshlarning kasb tanlash jarayoniga ijobiy ta’siri ko‘rib chiqildi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, o‘quvchilarning muvaffaqiyatli kasb egasi bo‘lishida nafaqat ta’lim tizimi, balki oilaviy tarbiya ham muhim omil hisoblanadi. Maqolada ushbu omillarning o‘zaro bog‘liqligi va hamkorligi orqali yoshlarning kelajakdagi kasbiy faoliyatiga ijobiy ta’sir ko‘rsatish mumkinligi asoslab berilgan.