RUS TILINI CHET TILI SIFATIDA O‘QITISHNING FONETIK ASPEKTI - Omina Abdusattarova Abdumuxtor qizi (ZAMONAVIY LINGVISTIKADA GLOBALIZATSIYA, TIL SIYOSATI VA LISONIY IDENTIKLIKKA OID MUAMMOLAR VA YECHIMLAR MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Xorijiy tillarni o‘qitishda fonetik aspekt doimo muhkamali bo‘lib qolgan, xususan, rus tilini xorijiy til sifatida o‘qitish bo‘yicha ham ushbu masala o‘rinli. Fonetik jarayonlar rus tilini chet tili sifatida o‘rganishda kommunikativ kompetensiyaning muvaffaqiyatli shakllanishiga sezilarli ta’sir ko‘rsatadi. Ushbu maqolada turli tadqiqotlar natijasida shakllanib kelgan onlayn kurslarning nazariy asoslari muhokama qilinadi va fonetik kompetensiyaning darajalararo o‘sish uchun ahamiyatini yoritib beradi. Shuningdek, rus tilini o‘qitishda fonetik aspektning yuqori darajadagi ta’limda ham tizimli bir qismi bo‘lishi zarurligi borasida asosli fikrlar beriladi.