DEMOKRATIK QADRIYATLARNING LINGVOKULTUROLOGIK TAHLILI - Xojiakbarova Shaxzoda Axrolxo'jayevna (ZAMONAVIY LINGVISTIKADA GLOBALIZATSIYA, TIL SIYOSATI VA LISONIY IDENTIKLIKKA OID MUAMMOLAR VA YECHIMLAR MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Mazkur maqolada demokratik qadriyatlarning lingvokulturologik jihatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda demokratiya bilan bog‘liq asosiy tushunchalar – erkinlik, adolat va tenglik kabi konseptlarning til va madaniyat bilan o‘zaro aloqasi yoritiladi. Shuningdek, demokratik qadriyatlarning media diskursda qanday lingvistik vositalar orqali ifodalanishi va ularning ijtimoiy ongdagi aks etishi ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot davomida lingvokulturologik va diskursiv tahlil metodlaridan foydalanildi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, demokratik qadriyatlar til tizimida nafaqat siyosiy tushuncha, balki madaniy va ijtimoiy fenomen sifatida shakllanadi.