ADABIYOT FANIDA YANGI AVLOD DARSLIKLARIDAN FOYDALANISH TEXNOLOGIYALARI - Shermatova Oydina Abdumutalovna (ZAMONAVIY LINGVISTIKADA GLOBALIZATSIYA, TIL SIYOSATI VA LISONIY IDENTIKLIKKA OID MUAMMOLAR VA YECHIMLAR MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada O'zbekiston umumta'lim maktablarida adabiyot fanini o'qitishda yangi avlod darsliklaridan foydalanishning zamonaviy pedagogik texnologiyalari o'rganilgan. Maqolada klaster, Jigsaw, loyiha asosida o'qitish va differensial ta'lim texnologiyalari tahlil qilinib, ularning o'quvchilar bilish faolligi va mustaqil fikrlashini rivojlantirishdagi o'rni ko'rsatilgan. Raqamli infratuzilma va QR-kod imkoniyatlaridan foydalanish masalalariga alohida e'tibor qaratilgan. Tadqiqot natijalari asosida o'qituvchilar va maktab ma'muriyati uchun amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.