LINGVISTIK GLOBALLASHUV VA TIL XILMA-XILLIGI MUAMMOLARI: TALABALAR KREATIV FAOLIYATINI RIVOJLANTIRISH KONTEKSTIDA - Abdusabirova Laylo Azizjon qizi (ZAMONAVIY LINGVISTIKADA GLOBALIZATSIYA, TIL SIYOSATI VA LISONIY IDENTIKLIKKA OID MUAMMOLAR VA YECHIMLAR MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada lingvistik globallashuv jarayonining mohiyati, uning til xilma-xilligiga ko‘rsatayotgan ijobiy va salbiy ta’siri hamda ushbu jarayonni talabalarning kreativ faoliyatini rivojlantirish bilan bog‘lash masalalari yoritiladi. Shuningdek, oliy ta’lim tizimida innovatsion yondashuvlar asosida talabalar ijodkorligini oshirishda til siyosatining o‘rni tahlil qilinadi.