SHARQ MUTAFAKKIRLARINING BOLA TARBIYASI HAQIDAGI QARASHLARI VA ULARNING BUGUNGI AHAMIYATI - Z.M.Zarifova (ZAMONAVIY LINGVISTIKADA GLOBALIZATSIYA, TIL SIYOSATI VA LISONIY IDENTIKLIKKA OID MUAMMOLAR VA YECHIMLAR MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada Sharq mutafakkirlarining bola tarbiyasi haqidagi qarashlari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi hamda ularning bugungi ta’lim tizimidagi ahamiyati yoritiladi. Tadqiqot davomida Abu Nasr Forobiy, Abu Ali ibn Sino, Alisher Navoiy va boshqa allomalarning pedagogik g‘oyalari o‘rganilib, ularning zamonaviy pedagogika bilan uyg‘unligi asoslab berildi. Shuningdek, maqolada ushbu qarashlarni ta’lim jarayoniga joriy etishning nazariy va amaliy jihatlari ochib berilgan.