TALABALARDA BOSHQARUV MADANIYATINI RIVOJLANTIRISHDA XORIJIY TILLARNING AHAMIYATI - Z.M.Zarifova; Z.X. Xaldarova (ZAMONAVIY LINGVISTIKADA GLOBALIZATSIYA, TIL SIYOSATI VA LISONIY IDENTIKLIKKA OID MUAMMOLAR VA YECHIMLAR MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada talabalarda boshqaruv madaniyatini rivojlantirish jarayonida xorijiy tillarning ahamiyati tahlil qilingan. Tadqiqotda xorijiy tillarni bilish talabalarning kommunikativ kompetensiyasi, madaniyatlararo muloqot ko‘nikmalari va global boshqaruv tajribalarini o‘zlashtirishiga ijobiy ta’sir ko‘rsatishi asoslab berilgan. Shuningdek, oliy ta’lim jarayonida xorijiy tillarni menejment fanlari bilan integratsiya qilish orqali talabalarining strategik fikrlash va liderlik qobiliyatlarini rivojlantirish imkoniyatlari yoritilgan.