ILMIY TADQIQOT METODOLOGIYASI VA UNING AHAMIYATI - Sumbul-Sultan Urazbaeva (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada ilmiy tadqiqot metodologiyasining nazariy asoslari, uning ilmiy faoliyatdagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, tadqiqot jarayonida qo‘llaniladigan metodlar, ilmiy ishning bosqichlari hamda zamonaviy ta’lim tizimida metodologiyaning roli ko‘rib chiqiladi. Maqolada ilmiy yondashuvning samaradorligi va natijadorligini oshirishda metodologiyaning ahamiyati asoslab berilgan.