KOMMUNIKATIV LINGVISTIKANING NAZARIY ASOSLARI VA ZAMONAVIY YO‘NALISHLARI - Saydimurodova Shohsanam Baxtiyor qizi (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Maqolada kommunikativ lingvistikaning nazariy asoslari, uning nutq, diskurs va muloqot nazariyalari bilan bog‘liqligi hamda zamonaviy yo‘nalishlari tahlil qilinadi. Tilning ijtimoiy funksiyalari va muloqotdagi roli o‘rganilib, pragmatik yondashuvlar va interaktiv metodlar asosida amaliyotdagi ahamiyati ko‘rsatildi.