KO'P TILLILIK (MULTILINGUALISM) VA UNING ZAMONAVIY JAMIYATDAGI AHAMIYATI - Otaboyeva Maftuna Norboy qizi (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada ko‘p tillilik (multilingualism) hodisasi zamonaviy lingvistika, psixolingvistika va sotsiolingvistika nuqtayi nazaridan tahlil qilinadi. Ko‘p tillilikning kognitiv rivojlanish, ta’lim jarayoni, ijtimoiy integratsiya va globallashuv sharoitidagi ahamiyati ilmiy manbalar asosida yoritiladi. Tadqiqotda François Grosjean, Jim Cummins, Braj Kachru hamda UNESCO ilmiy qarashlariga tayaniladi.