TILSHUNOSLIKDA PARALINGVISTIKA VA PARALINGVISTIK LAKUNALARNING AHAMIYATI - Mamatova Shahlo Ramazon qizi (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada paralingvistika fanining predmeti, uning muloqot jarayonidagi o‘rni va “paralingvistik lakunalar” tushunchasi tadqiq etiladi. Tadqiqot davomida turli madaniyatlarda bir xil imo-ishora yoki ovoz ohangining turlicha talqin qilinishi, shuningdek, bir madaniyatda mavjud bo‘lib, boshqasida uchramaydigan noverbal birliklar tahlil qilingan. Maqola madaniyatlararo muloqot samaradorligini oshirish bo‘yicha amaliy takliflarni o‘z ichiga oladi.